Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Kompot jabłkowo-miętowy

Kolejny z kompotów - pyszny, zdrowy, orzeźwiający.

Kompot jabłkowo-miętowy

  • ok. 1/2 kg jabłek
  • 3 płaskie łyżki cukru (jeżeli jabłka były kwaskowe)
  • ok. 7-10 listków świeżej mięty
  • 1,5 l. wody

Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić na małe kawałeczki, włożyć do wody z dodatkiem cukru i zagotować. Gotować bez przykrycia ok. 10 minut, po czym zgasić ogień, wsypać opłukane liście mięty, przykryć pokrywką i parzyć kolejne 5 minut. Ostudzić, odcedzić. Można podawać z kostkami lodu.

1

środa, 12 czerwca 2013, efrank
Tagi: mięta jabłka

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: armadeo, *.dynamic.chello.pl
2013/07/03 04:31:52
Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi