Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Jajka faszerowane wędzonym łososiem lub wędzoną kiełbasą

Ilości poszczególnych składników nie podaję, ponieważ sama robiłam "na oko". Prosty (chyba najprostszy, jaki znam...) farsz do jajek, do przygotowania dosłownie w 15 minut. Przygotowuję w 2 wersjach, ponieważ mąż nie lubi ryb ;)

Jajka faszerowane wędzonym łososiem lub wędzoną kiełbasą

  • jajka ugotowane na twardo - białka delikatnie oddzielić od żółtek, aby białka się nie zniszczyły
  • pietruszka zielona, świeża (pęczek) - na zdjęciach akurat bez, ale z pietruszką jest lepsze
  • szczypiorek lub cebulka
  • wędzony łosoś lub wędzona kiełbasa
  • majonez
  • sól, pieprz

W miseczce wymieszać widelcem żółtka, pokrojonego w drobną kostkę wędzonego łososia lub wędzoną kiełbasę, posiekaną pietruszkę, bardzo drobno pokrojony szczypiorek lub cebulę, sól i pieprz oraz majonez. Wszystko powinno połączyć się w miarę jednolitą masę, którą łyżeczką należy przełożyć do białek jajka, w miejsce żółtek. Można jeszcze udekorować wierzch kapką majonezu, liśćmi pietruszki lub drobnym szczypiorkiem.

Na zdjęciach poniżej obie wersje - jaśniejsza z łososiem, ciemniejsza z kiełbasą.

1 2

niedziela, 17 marca 2013, efrank

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Galantyna.pl, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/03/17 20:31:24
Czuć, że święta już blisko- smacznie i jajecznie:)
-
efrank
2013/03/18 08:14:36
A będzie jeszcze więcej świątecznych przepisów ;)
-
wariatka2000
2013/03/28 22:07:47
pyszności, zrobię juto, pozdrawiam i dziękuję za przepis :)
-
efrank
2013/03/29 10:59:23
Smacznego!
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi