Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
"Gulasz" z piekarnika, z dodatkiem ketchupu

Patrząc na tytuł dzisiejszego wpisu pewnie sobie myślicie: WTF? ;) (dla nie znających skrótów, którymi posługuje się dzisiejsza młodzież: "WTF" oznacza "Co do ...") Ano tak. Tak sobie wymyśliłam i muszę przyznać: dobre było! Moje dzieci, ketchupowe misie, zajadały, aż im się uszy trzęsły... Jeśli lubicie posmaczek ketchupu - spróbujcie.

"Gulasz" z piekarnika, z dodatkiem ketchupu

  • 1 kg mięsa gulaszowego, pokrojonego w kostkę
  • 1 duża cebula lub 2 małe
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • 3-4 łyżki ketchupu

Mięso opłukać, przełożyć do miski. Posypać przyprawami, dodać oliwę i ketchup oraz posiekaną drobno cebulę. Wymieszać, przykryć, zostawić na pół godziny w lodówce.

"Zamarynowane" mięsko wraz z całością sosu i cebuli włożyć do worka lub folii do pieczenia (ja piekłam w folii, nie próbowałam w naczyniu żaroodpornym), piec w temperaturze 180'C przez ok. 50 minut.

Podawać z lekką surówką i pieczonymi ziemniaczkami ;)

1

środa, 28 listopada 2012, efrank

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: Gotuj z Cukiereczkiem, *.retsat1.com.pl
2012/12/27 17:19:01
wspaniały pomysł z tym ketchupem :) muszę tak kiedyś poeksperymentować :) już sobie wyobrażam smak takiego gulaszu mniam a do tego suróweczka z kapusty pekińskiej :) rozmarzyłam się ;)
-
efrank
2012/12/28 08:48:19
Zachęcam :) Po prostu INNY smak.
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi