Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Grillowana pier¶ z kurczaka

Jasne, że to jeszcze nie sezon na grillowanie - nawet we Wrocławiu spadło całe 5 mm ¶niegu! (WOW!) Ale je¶li kto¶ jest szczę¶liwym posiadaczem patelni grillowej, radzę spróbować poniższej potrawy - mojemu mężowi baaaardzo smakuje, a jest zdrowsza, niż kotlecior w panierce.

Grillowana pier¶ z kurczaka

  • pier¶ z kurczaka
  • 1 łyżka oleju
  • zioła: sól, pieprz, tymianek lub mieszanka ziół do drobiu

Na patelni rozsmarować olej. Pier¶ z kurczaka umyć, oczy¶cić i nakroić, a następnie wetrzeć w ni± zioła. Przełożyć na rozgrzan± patelnię i opiekać z każdej strony po kilka minut (ok. 5). Pod koniec można przykryć patelnię pokrywk±, aby pier¶ się poddusiła.

Tak przygotowana pier¶ jest bardzo soczysta.

1 2

¶roda, 18 stycznia 2012, efrank
Tagi: kurczak zioła
Komentarze
2013/04/25 20:51:44
Przepraszam,lecz filetu nigdy nie przewracamy kilka razy tylko - dwa najwyzej:)
-
2013/04/26 08:16:26
Nigdzie nie jest napisane "kilka razy". Napisałam, żeby opiekać z każdej strony po kilka minut.
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi