Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Kaszanka z cebulką

Niezbyt smakowicie wygląda, ale za to jak smakuje! :) Koniecznie z cebulą, czasami posypana tartym, żółtym serem i polana ketchupem... Kolejny smak dzieciństwa :) Nie spotkałam się z tą potrawą poza Polską...

Kaszanka z cebulką

Ilość zależy od Was.

  • kaszanka (u mnie zwykle 0,5 kg)
  • cebula (u mnie zwykle 2-3 sztuki)
  • olej lub smalec do smażenia (ok. 2 łyżek)
  • sól, pieprz (jeśli ktoś lubi mocno doprawione, bo można nie doprawiać w ogóle)

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Szklimy ją na oleju lub smalcu. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w plastry kaszankę i przykrywamy przykrywką. Dusimy jakieś 10 minut, po czym odkrywamy i smażymy bez przykrycia kolejne 10 minut, przewracając kaszankę co jakiś czas (zacznie się rozwalać, trzeba przewracać łopatką, lub po prostu wymieszać z cebulą na "papkę").

Można przed podaniem posypać żółtym serem i\lub polać ketchupem.

1 2

poniedziałek, 14 listopada 2011, efrank
Tagi: podroby cebula

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/06/15 10:43:28
To z olejem też można? Spróbowałam i mmm...pycha
-
efrank
2013/06/16 08:14:37
Wygląd ma niespecjalny, ale smak super :) Cieszę się, że smakowało :)
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi