Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Gulasz z żołądków drobiowych

Najlepszy z pampuchami i kiszonymi ogórkami jako "surówką" :) Przyznam się, że do gulaszu z żołądków używam zawsze gotowego sosu z proszku... No cóż, każdy ma swoje słabości.

Gulasz z żołądków drobiowych

  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 1 sos w proszku, najlepiej ciemny pieczeniowy lub myśliwski
  • 1-2 kostki rosołowe

Najgorsze w robieniu gulaszu z żołądków jest ich czyszczenie - monotonne i długo trwa. Tak więc należy oczyścić żołądki z wszelkich zabrudzeń, zalać wodą, dodać kostki rosołowe i gotować do miękkości - czyli około 2 godzin, ponieważ żołądki drobiowe są wyjątkowo twarde.

Po ugotowaniu pokroić je na mniejsze części (zwykle każdy przekrajam na 3 części). Przygotować sos według przepisu na opakowaniu, włożyć do gorącego sosu żołądki i gotować jeszcze przez chwilę.

Można do takiego gulaszu dodać np. ugotowaną wcześniej marchewkę, żeby złamać kolor potrawy.

gulasz z żołądków

piątek, 11 lutego 2011, efrank
Tagi: podroby

Polecane wpisy

Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi