Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Wątróbka w cebuli

Nigdy nie ptrafiłam robić wątróbki - wychodziła mi albo krwista, albo podeszwa... Do czasu, aż wujek nauczył mnie, jak ją przyrządzać. Teraz jemy wątróbkę soczystą, ale dopieczoną - i pyszną!

Wątróbka w cebuli

Ilości nie podaję - zależy od tego, ile chcecie zrobić...
  • wątróbka drobiowa
  • cebula
  • mąka pszenna
  • olej do smażenia
  • sól

Wątróbkę pokroić na bardzo cienkie plastry. Obtoczyć każdy z nich w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażać każdy kotlet z obu stron dosłownie przez 5 sekund, po czym wykładać na talerz. Na tej samej patelni zeszklić obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Dolać odrobinę wody. Dodać obsmażoną wątróbkę, przykryć pokrywką i dusić w ten sposób przez jakieś 5 minut.

Solić wątróbkę już na talerzu - jeśli zrobimy to wcześniej, może się zrobić twarda: nie lubi soli podczas smażenia!

wątróbka

piątek, 05 listopada 2010, efrank
Tagi: cebula podroby

Polecane wpisy

Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi