Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Karkówka marynowana w piwie

Powiem tylko jedno: mmmmmmmmm... ;)

Karkówka marynowana w piwie

  • 1 kg karkówki
  • 1/2 szklanki ciemnego piwa
  • sól, pieprz, rozmaryn, tymianek
  • ok. 3 łyżek oleju

Piwo, olej i zioła wymieszać razem. Karkówkę opłukać i przełożyć do zamykanego naczynia. Oblać ją marynatą, wetrzeć marynatę, przewracając mięso kilka razy, zamknąć i odstawić na noc do lodówki.

Można karkówkę upiec na dwa sposoby: albo w worku do pieczenia, albo w żaroodpornym naczyniu (ten sposób wymaga kilkakrotnego oblewania mięsa powstałym podczas pieczenia sosem). Piec około 50 minut w 170'C.

Można ją podawać jako danie obiadowe lub dodatek do pieczywa.

karkówka w piwie

sobota, 06 listopada 2010, efrank
Tagi: karkówka piwo
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi