Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Jabłka smażone w cieście

Nie, nie racuchy. Chociaż podobnie. Więcej jabłek ;) Doskonałe na II śniadanie albo podwieczorek.

Jabłka smażone w cieście

  • 3 duże jabłka
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 7 łyżek mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • serek waniliowy lub dżem jako dodatek

Jabłka obrać i wydrążyć "ogryzki". Pokroić je na plastry o grubości ok. 1 cm.

Jajko, cukier puder, mąkę i mleko zmiksować - wyjdzie dosyć gęste ciasto. Obtaczać w nim jabłka i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, do zarumienienia.  Wykładać na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać z serkiem, dżemem lub obsypane cukrem pudrem.

jabłka w cieście

poniedziałek, 01 listopada 2010, efrank

Polecane wpisy

Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi