Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Surówka z kapusty pekińskiej

Kolejna bardzo łatwa do zrobienia surówka. Jako dziecko niezbyt za nią przepadałam, ale teraz bardzo mi smakuje.

Surówka z kapusty pekińskiej

  • mała kapusta pekińska
  • 2 pomidory
  • 1 cebulka lub pęczek szczypiorku
  • ćwierć - 1/2 szklanki wody
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka octu
  • sól, pieprz, zioła do sałatek (ja używam mieszanki Kamisa)

Wierzchnie 2-3 liście kapusty zdjąć i wyrzucić. Przekroić kapustę na pół, następnie jeszcze raz na pół i pokroić. Wrzucić do miski i zgnieść dłonią (będzie bardziej miękka). Wkroić do niej pomidory i cebulkę/szczypiorek, wlać wodę, oliwę i ocet, doprawić przyprawami i wymieszać.

pekińska

czwartek, 02 września 2010, efrank

Polecane wpisy

Komentarze
panna_malwinna
2010/09/02 13:17:43
ja pekinkę bardzo lubię. surówka świetnie by się sprawdziła do obiadku;)
-
2010/09/02 13:26:31
Lubię taką surówkę do obiadu :) Wszystkim smakuje i jest prosta :)
-
dorota20w
2010/09/03 13:12:32
bardzo smacznie wygląda !

Zapraszam cie serdecznie do mojego konkursu :)
smakuje.blox.pl/2010/09/Wloskie-grissini-i-KONKURS.html
-
2010/09/03 13:18:32
ugniataniu kapusty pekińskiej mówimy stanowcze nie! :-) powinna być chrupka
ugniatanie jest przydatne w przypadku użycia kapusty białej lub włoskiej
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi