Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Karkówka pieczona w folii

No i co by tutaj napisać o tym daniu? Może: "Potrzeba matką Pomysłu"? Skoro ostatnio nie mogę jeść smażonego, a gotowany schab i klopsy z mielonego już mi obrzydły, to musiałam wymyślić coś innego... Karkówka jest ostatnio moim ulubionym mięskiem...

Karkówka pieczona w folii

  • 0,5 kg karkówki
  • 2 cukinie
  • czerwona papryka
  • 1 cebula
  • pieprz, sól, czerwona słodka papryka w proszku, ulubione przyprawy
  • około 5 łyżek oliwy

Karkówkę opłukać i pokroić w paski lub większe kostki. Dać do miski, obsypać przyprawami, dodać olej i wymieszać. Przykryć i odstawić do lodówki na minimum 3 godziny (ja zwykle zostawiam na noc...)

Warzywa umyć, obrać i pokroić. Przełożyć do foliowej torebki do pieczenia, dodać karkówkę, delikatnie wymieszać. Piec około 45 minut w temperaturze 180'C z termoobiegiem.

Podawać z sosem czosnkowym.

karkówka

 

wtorek, 14 września 2010, efrank
Tagi: karkówka

Polecane wpisy

Komentarze
wiosenka27
2010/09/14 19:40:30
Ja tez bardzo lubię karkówkę. Pyszna jest Twoja:)
-
usmiecham-sie
2010/09/14 20:03:28
a ja niestety karkówki nie jem, nawet nie wiem jak smakuje, bo jestem wegetarianka. Ale jak czasem robimy grilla, to dla szmakoszów miesa jest punktem obowiązkowym. Moge tylko powiedziec, ze im smakuje :)
-
justmydelicious
2010/09/14 22:24:12
wygląda fajnie, ale nie jadam karkówki :)
-
gosiaa99
2010/10/07 18:41:23
Ah jak aptycznie wyglada ta karkowka mniam ;)
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi