Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Surówka z kapusty kiszonej

Kapustę kiszoną zawsze robiono u mnie do jednej potrawy - do ryby. Nie wyobrażam sobie zjeść rybę bez tej surówki... Nawet mój mąż już się do niej przyzwyczaił, chociaż kiszonych rzeczy nie cierpi ;)

Surówka z kiszonej kapusty

  • 30 dag - 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 2 świeże marchewki
  • ok. 3 łyżki oliwy
  • 1/3 łyżeczki cukru
  • można dodać 1 małą cebulę
  • sól i pieprz (jeśli potrzeba - zależy od kapusty)

Kapustę odsączyć (wycisnąć) i pokroić na mniejsze części. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach (cebulę drobno posiekać). Dodać oliwę i cukier, wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.

kiszona kapusta

poniedziałek, 16 sierpnia 2010, efrank

Polecane wpisy

Komentarze
panna_malwinna
2010/08/17 08:31:53
tę surówkę lubi i zna chyba każdy;) ja zajadam się nią najczęściej zimą
-
dorota20w
2010/08/17 15:57:55
wygląda smakowicie !
-
justmydelicious
2010/08/17 17:50:47
jedna z tych ulubionych :)
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi