Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Smażone krewetki

Dzisiaj coś innego - tak wykwintnie i elegancko ;) Uwielbiam smażone krewetki! I chociaż w Polsce świeżych krewetek nie ma (a może i są, ale astronomicznie drogie...), to i te mrożone smakują wyśmienicie. Bez żadnego skomplikowanego przygotowania - ot, tak sobie przyprawione i rzucone na wrzący olej...

Smażone krewetki

  • mrożone krewetki - rozmrożone (ja zawsze do rozmrożenia zostawiam na noc)
  • ulubione przyprawy (sól, odrobina pieprzu, czerwona papryka, bazylia)
  • olej do smażenia

Krewetki "wytarzać" w przyprawach i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do lekkiego zbrązowienia - czyli kilka minut, w zależności od wielkości krewetek. Niestety, smażenia krewetek trzeba się nauczyć: smażone zbyt krótko będą surowe, zbyt długo - gumiaste.

Podawać jeszcze ciepłe - takie są najlepsze.

krewetki

środa, 25 sierpnia 2010, efrank

Polecane wpisy

Komentarze
dorota20w
2010/08/25 23:44:29
mniam
bardzo apetyczne !
-
2010/08/26 09:53:15
Surowych w Polsce nie widziałam, ale może ja za bardzo też nie szukałam, bo zwyczajnie nie lubię... ;) Za to tacie mojemu bardzo smakują.
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi