Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Mizeria

Ukochana surówka mojej babci i mojego brata ;)

Mizeria

Proporcje "na oko" :)
  • ok. 4 ogórków szklarniowych
  • 1 cebula
  • duża śmietana (niecała)
  • koperek (najlepiej świeży)
  • odrobina octu (dosłownie kilka kropel)
  • łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu

Ogórki obrać i pokroić w cienkie plastry. Posolić, wymieszać i odczekać ok. 15 minut, aż puszczą wodę, którą następnie należy wylać (jeśli tego nie zrobimy, mizeria będzie bardzo wodnista). Cebulę obrać i razem z koperkiem drobno pokroić. Dodać reszę przypraw i śmietanę, wymieszać. Ogórki lubią sól, więc po spróbowaniu można jeszcze doprawić.

mizeria mizeria

niedziela, 01 sierpnia 2010, efrank
Tagi: ogórki

Polecane wpisy

Komentarze
justmydelicious
2010/08/02 12:35:43
przepyszna klasyka :)
-
dorota20w
2010/08/02 12:46:16
ooo u mnie te zmizeria tylko troche inna :)
-
gosiaa99
2010/08/02 19:10:24
uwielbiam..ba wiecej! Kocham mizerie;))
-
2010/08/04 12:06:36
Uwielbiam mizerię, robiłam ją chyba z tysiąc razy zwłaszcza w lecie :)
-
lutka40
2011/03/25 18:18:16
Robię prawie identyczną .Super
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi