Zapraszam na nowy adres bloga: http: elawkuchni.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu
Schab zapiekany z warzywami i ziołami

Czasami chce się zjeść coś bardziej skomplikowanego, niż "Schabowy-Raz!"

Schab zapiekany z warzywami i ziołami

  • pół kilograma schabu
  • świeża czerwona papryka
  • duża cebula
  • kukurydza z puszki
  • mniej niż pół kilograma ziemniaków
  • przyprawy: pietruszka, czerwona papryka, rozmaryn, bazylia, pieprz, sól, kolendra, majeranek, koperek.

Ziemniaki obrać, pokroić w talarki i ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i zostawić do ostygnięcia. Schab pokroić w kotleciki, trochę rozbić, a następnie każdy z kotletów przekroić na 4 części i podsmażyć (bardzo krótko) z obu stron na oleju.

W żaroodpornym naczyniu układać warstwami: talarki ziemniaków (posypać je pieprzem, pietruszką, czerwoną papryczką, kolendrą i majerankiem), plasterki schabu, pokrojoną cienko w półksiężyce cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę z puszki. Wierzch posypać bazylią, rozmarynem i koperkiem. Zapiekać pół godziny w temperaturze 150'C. Podawać z surówką ze świeżych warzyw.

schab

czwartek, 20 sierpnia 2009, efrank

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2009/09/22 22:17:37
wygląda nieźle, czekam na kolejne przepisy
Przepisy kulinarne Winiary
Wielkie grillowanie Kamis


Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi